Iris heeft de 1e generale repetitie of dress rehearsal achter de rug in de Crystal Hall in Bakoe. 'Waw, wat een adrenalinerush', was haar reactie toen ze van het podium stapte.


Later op de avond was er nog een tweede dress rehearsal gepland.

Tijdens deze generale repetities ziet de act er helemaal uit zoals hij dinsdag op de grote dag, zal worden opgevoerd. Bij het begin van Iris ballade "Would you" was het podium helemaal donker. Pas toen Iris haar eerste noten zingt, gingen de schijnwerpers aan. Iris droeg haar ivoorkleurig kort jurkje met pareltjes en pailletjes.

Aan de vooravond van de grote dag leek Iris niet al te veel last te hebben van de zenuwen. Ze is vooral erg enthousiast om aan het evenement te kunnen deelnemen. "Het is geweldig om hier te staan, ik kan het nog altijd niet geloven", zei ze toen ze na de eerste generale repetitie van het podium stapte.

Dinsdag gaat Iris samen met haar achtergrondzangeressen nog even langs bij Eva Daeleman, daarna zal ze nog wat proberen te rusten. 's Avonds vertrekt de Belgische delegatie al vrij vroeg naar de Crystal Hall, want er staat nog een korte repetitie op het programma voor het echte evenement losbarst.

(vrt)